آشنایی با آهن اسفنجی


آهن اسفنجی

آهن اسفنجی یا همان آهنی که مستقیم کاهش یافته است و به اصطلاح انگلیسی  direct reduced iron است ظاهر این آهن گلوله ای شکل و گرد است و جز مواد معدنی محسوب میشود که این آهن از طریق سنگ آهن درست میشود . یعنی بدون اینکه سنگ آهن را ذوب کنند اکسیژن آن را حذف میکنند  به خاطر ظاهر اسفنجی خود به این نام معروف شده است. عیار این ماده معدنی به 67 درصد می رسد.

آلپرت ضایعات بهترین خریدار ضایعات در تهران

آهن اسفنجی و کاربرد آن

آهن اسفنجی و کاربرد آن از آهن اسفنجی میتوان ، به عنوان ماده اولیه در صنعت فولاد و آهن نام برد که در جهان به عنوان ماده اولیه  شناخته شده است در جهان حدود  5 درصد از فولاد به کمک آهن اسفنجی ساخته میشود کاربرد این آهن اسفنجی در کلیه متد فولاد سازی است و میتوان در تمام صنعت های که مربوط به این ماده است استفاده شود .از آهن اسفنجی میتوان حدود 50 درصد آن را در کوره های القایی استفاده کرد و به عنوان آهن قراضه محسوب میشود . آهن اسفنجی جایگزین مناسبی برای مواقعی است که حجم تولیدات قراضه کاهش یافته است . به طوری که کارشناسان و فعالان این صنعت، وجود این ماده را در ریخته گری مداوم، مثمر ثمر می دانند. در حال حاضر در بسیاری از کارخانجات فولاد سازی در سطح کشور از آهن اسفنجی استفاده می شود

تولید آهن اسفنجی

تولید آهن اسفنجی برای تولید آهن اسفنجی از دو روش استفاده میشود که این روش ها عبارت است از  روش منابع گازی و زغال سنگ .

روش اول یعنی استفاده از منابع گازی به چند دسته تقسیم میشود که به دسته های زیر تقسیم شده اند :

1روش میدرکس

HYL2

روش دوم زغال سنگ هم به چند دسته تقسیم میشود : DRC، SL/RN و Jindal

یکی دیگر از روش ها روش میدرکس است که ، هم در کشور ما و هم در جهان مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. در این روش، ابتدا گاز طبیعی با ورود به واحد ویژه ای، شکسته شده و به هیدروژن و منوکسید کربن تبدیل می شود. این کار به کمک حرارت و برخی از کاتالیست های ویژه صورت می گیرد. گازهای حاصله، به همراه آهن اسفنجی در کوره احیا وارد شده تا اکسیژن موجود در آن ترکیب و موجب احیای سنگ آهن گردد.

از این روش ۸۰ درصد مورد استقبال قرار گرفته و محبوبیت خودش را نسبت به سایر روش های  دیگر به وجود اورده و مشکلات کمتری هم برای احیا، به وجود اورده است  چرا که روش های زغال سنگ، موجب آلودگی های زیست محیطی خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *