مهم ترین کاربردهای فلز سرب
امروزه سرب در صنایع مختلف پذیرفته شده است. مهم ترین کاربردهای فلز سرب عبارتند از حمل و نقل (انواع مختلف باتری ها و پاها مورد استفاده در صنعت حمل و نقل)، ساخت و ساز (مصالح ساختمانی مانند صفحات و لوله ها، منازل، ترکیبات مورد استفاده برای عایق صدا و حفاظت از تابش و صنعت رنگ) و کالا (باتری و انواع کابل های الکتریکی) قرار میگیرد. آلپرت ضایعات در زمینه خرید ضایعات بهترین هست در منطقه.
فلز سرب چیست
به گزارش آلپرت ضایعات به آشنایی کامل با فلز سرب چیست، کاربردهای فلز سرب و انواع ضایعات سرب می پردازیم. فلز سرب واکنش پذیر و دشوار است. در حقیقت، دانستن خواص منحصر به فرد سرب به شما کمک خواهد کرد تا جایی که این ضایعات نیمه قیمتی پیدا کنید پیدا کنید.
اول، بدانید که سرب قوی، دشوار و آسان برای ذوب است، بنابراین می توان آن را با اثر بزرگ و گرما در حالی که حفظ شکل خود را استفاده می شود. به همین دلیل، مهمات و مهمات آنها از سرب (و روی) ساخته شده است. در نهایت، به عنوان یک فلز واکنشی، سرب یک راه حل جذاب برای باتری های سرب معمولی است. امروز شما می توانید این باتری ها را در اندازه های مختلف در محصولات مصرفی پیدا کنید، اما یکی از بهترین باتری های سرب، باتری خودرو است. در حقیقت، شما می توانید سرب را در باتری های آسیب دیده، پرتاب شده و رها شده پیدا کنید.
یکی از مهمترین و رو به رشد ترین استفاده های سرب در سال های اخیر، باتری های سرب اسید است. بنابراین، به دلیل افزایش تولید خودرو در جهان، تقاضا برای این باتری ها نیز گسترش می یابد. بنابراین، مصرف سرب در تولید باتری از ۳۰ درصد کل مصرف در دهه ۱۹۶۰ تا حدود ۷۰ درصد در دهه ۱۹۹۰ افزایش یافت. می توان استدلال کرد که امروزه دیگر استفاده های معمول در مواد شیمیایی، ساخت و ساز، صنعت رسمی و غیره به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
بیشترین (بیش از ۹۰٪) باتری های سرب اسید در فیلد احتراق احتراق برای وسایل نقلیه و وسایل نقلیه مختلف استفاده می شود.بخش دیگر باتری های سرب اسید باتری های ثابتی هستند که برق اضطراری را تامین می کنند یا جایگزین ضروری برای سیستم های کامپیوتری، سیستم های مختلف در بیمارستان ها و هواپیماها و کاربردهای مشابه می باشند. امروزه در کشورهای غربی، بیش از ۹۰ درصد باتری های ضایعات به دلیل قوانین بازیافت اجباری، ممنوعیت دفن یا سوزاندن باتری ها، ارائه مشوق های مالیاتی برای بازیافت باتری ها و کمک های مالی برای حمل و نقل باتری ها بازیافت می شوند. شایان ذکر است که به دلیل مقاومت بالای سرب در برابر خوردگی، پس از گذشت چندین دهه امکان استفاده از آن وجود دارد. این امر منجر به افزایش چشمگیر سهم تقاضای جهانی برای منابع ثانویه این فلز شده است. امروزه در ایالات متحده، کارخانه های بازیافت سرب، علاوه بر آلیاژهای سرب-کلسیم، سرب خالص تولید می کنند. در حالی که در کشورهای دیگر فقط آلیاژ سرب تولید می شود.
فرایند بازیافت سرب
فرایند بازیافت سرب نسبت به سایر فلزات غیر فوری نسبتاً توسعه یافته است. دلیل این امر ، کارآیی سیستم های جمع آوری زباله در بسیاری از کشورها و فشارهایی است که توسط سازمان های محیط زیست انجام می شود. عوامل دیگر مربوط به خصوصیات فنی خاص مدل های سرب و تقاضا است. به عنوان مثال ، هنگام بازیافت زباله (مانند خمیر باتری) ، میزان افزایش SO2 و برداشتن سرباره کمتر است. بر این اساس ، بازیافت سرب از مواد اولیه معدنی اولیه بیشتر از واحدهای سرب گسترش یافته است. به طور کلی ، بین فن آوری های پردازش سرب اولیه و ثانویه شباهت های زیادی وجود دارد.
روند تولید سرب ثانویه از سه مرحله کلی تشکیل شده است:
اولین قدم تهیه زباله یا ضایعات است که شامل شکستن و خراش باتری است.
مرحله بعدی ذوب شدن در فر یا اجاق گاز تابشی (ثابت یا چرخشی) است که منجر به شمش های سرب شده می شود. در فن آوری های جدیدتر ، مانند فرآیند Isamlet ، دو مرحله اول در یک مرحله انجام می شود.
مرحله سوم تصفیه با روش pyrometallurgical است. این بخش شامل مجموعه ای از قاشق های تصفیه شده است که با اضافه کردن وسایل مختلف به آنها ، به طور انتخابی امتیاز شمش ها را افزایش می دهد. در پایان این مرحله سرب یا آلیاژ نرم (تمیز) تولید می شود. با این حال ، امروزه ، بیشتر واحدها از روشهای هیدرومتالورژی و استخراج الکتریکی استفاده می کنند تا امکان جداسازی مستقیم فلزات فراهم شود.
شایان ذکر است که مصرف برق بازیافت سرب بسیار پایین تر از استخراج سرب از سنگ معدن آن است. این مسئله به همراه مصرف سوخت های فسیلی کمتر و در نتیجه آلودگی کمتر محیط زیست ، منجر به توجیه اقتصادی برای بازیافت سرب شده است.
ضایعات سرب باطله و محصولات جانبی
ضایعات سرب باطله و محصولات جانبی شامل دو دسته کلی ضایعات جدید و قدیمی می باشد. باتری های سرب اسیدی، کابل های سربی، لوله های سربی و صفحات، بخش عمده ای از زباله های قدیمی را تشکیل می دهند. سایر کاربردهای سرب، مانند مواد شیمیایی، رنگدانهها و مهمات، پراکندهتر یا شبیه به موارد مورد استفاده در لحیم کاری نسبت به سایر کاربردهای فلزی هستند. البته منابع ثانویه سرب را می توان به دو گروه ضایعات و فرآورده های جانبی و باطله تقسیم کرد. ضایعات سرب معمولاً شامل مواردی مانند ضایعات اسیدی مورد استفاده، سرب نرم ضایعات، مخلوط های سرب نرم و سخت ضایعات، کابل های مسی با پوشش سرب و وزنه های سرب می باشد.
محصولات جانبی و ضایعات نیز شامل مواردی مانند خاک آلوده به سرب، کف، سرباره، گرد و غبار و لجن یا لجن فاضلاب کارخانه می شود. فناوری های مورد استفاده و ظرفیت صنعت بازیافت به شکل زباله و پسماند و همچنین اولیه یا ثانویه بودن آن بستگی دارد. امروزه بیشتر مصرف سرب به بخش باتری اختصاص مییابد، بهویژه باتریهای استارت روشنایی-احتراقی مورد استفاده در خودروها که طول عمر نسبتاً کوتاه و قابل پیشبینی (متوسط ۲ تا ۵ سال) دارند. علاوه بر این، سیستم های جمع آوری و بازیافت زباله توسعه یافته است. بنابراین امروزه، ضایعات باتری در بیشتر کشورها بیش از ۸۰ تا ۷۰ درصد کل زباله های قدیمی را تشکیل می دهد.