فهرست مطالب
معمولا شرکتها برای اینکه بتوانند از دارایی های خود محافظت کنند و بهره وری خود را به حداکثر برسانند ، به یک سیستم برق پشتیبان قابل اعتماد نیاز دارند. از این جهت آن ها باید بتوانند یک ژنراتور با اندازه مناسب و متناسب با کاری که از آن انتظار دارند انتخاب کنند.
عوامل زیادی در انتخاب سایز یک دیزل ژنراتور تاثیرگذار هستند که معمولاً شناخت همه آن ها از عهده افراد عادی بر نمیآید و نیاز به یک متخصص در این زمینه است تا بتواند به آن ها مشاوره بدهد. در ادامه برخی از مهم ترین مواردی که در انتخاب یک دیزل ژنراتور تاثیرگذار هستند را با یکدیگر بررسی می کنیم.
انواع دیزل ژنراتور و دسته بندی آن ها
عملکرد دیزل ژنراتور ها را میتوان در سه دسته تقسیم بندی کرد:
- دیزل ژنراتور با عملکرد اضطراری :
این دیزل ژنراتورها توانایی اینکه بتوانند کل تاسیسات شما را در هنگام قطعی برق روشن نگه دارند را ندارند به همین دلیل می توانید تنها از آن ها به صورت موقت و برای روشن کردن سیستم روشنایی اضطراری، سیستم اعلام حریق و سایر سیستم های ایمنی استفاده کنید.
- دیزل ژنراتور با عملکرد آماده به کار یا Standby :
زمانی که منبع برق اصلی یا همان برق شبکه قطع شود و موجب اختلال در عملکرد سیستم شغلی شما شود ، دستگاه دیزل ژنراتور پس از چند ثانیه استارت و برق پشتیبان را وارد مدار می کند. در این مدل از عملکرد معمولاً دستگاه با چند ثانیه تاخیر وارد عمل می شود تا اختلالات را به حداقل برساند.
- دیزل ژنراتور با عملکرد پیوسته یا Prime :
اگر در محل پروژه خود دسترسی به برق شبکه ندارید و تاسیسات و کسب و کار شما بواسطه دستگاه دیزل ژنراتور فعال است ، این عملکرد دیزل ژنراتور را عملکرد پیوسته یا پرایم گفته می شود.
به شرایط عملکردی که یک دیزل ژنراتور نقش تامین کننده منبع اصلی برق را داشته باشد عملکرد پرایم طلقی می شود معمولا از این نوع دیزل ژنراتورها زمانی استفاده می شود که برق شبکه وجود نداشته باشد و یا اینکه آن شبکه قادر به تامین نیازهای برق شما نیست. استاندارد استفاده در این حالت ، بار تقریبی 70% برای مدت زمان 8 الی 10 ساعت می باشد.
با توجه به دسته بندی فوق باید در ابتدا مشخص کنید که به کدام یک از این نوع عملکرد دیزل ژنراتور نیاز دارید. همچنین باید ببینید که آیا به دنبال یک ژنراتور قابل حمل هستید و یا اینکه می خواهید آن را به صورت ثابت در جایی قرار دهید. فضایی که قرار است دیزل ژنراتور در آن قرار بگیرد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
همچنین باید مشخص کنید که آیا به یک دیزل ژنراتور تک فاز نیاز دارید و یا اینکه میخواهید نوع سه فاز آن را تهیه کنید.
دیزل ژنراتور ثابت و قابل حمل
اگر کسب و کار شما در حوزه مشاغلی است که باید خارج از مرکز شهر کار بکنید و نیاز است گاهی دیزل ژنراتور خود را جابجا کنید، نوع قابل حمل این ژنراتورها برای شما مناسب می باشد. گزینه های ثابت دیزل ژنراتور زمانی به کار می روند که نیازی به جابجایی آن ها وجود ندارد. از طرفی این نوع ژنراتورها انرژی بیشتری نیز تولید می کنند و اگر بخواهید یک منبع انرژی از نوع اولیه و یا آماده به کار داشته باشید ، ژنراتورهای ثابت به شما پیشنهاد می شود.
دیزل ژنراتورهایی که قابل حمل هستند نسبت به مدل های استاتیک آن ها توان کمتری دارند و به عنوان منابع انرژی سیار برای به کار انداختن تجهیزاتی که از سایت اصلی دور هستند مورد استفاده قرار میگیرند.
چگونگی عملکرد دستگاه دیزل ژنراتور
ژنراتورهای صنعتی نسبت به سایر ژنراتورهایی که مصرف خانگی دارند قوی تر و با دوام تر هستند و همچنین می توانند در کاربردهای بیشتری مورد استفاده قرار بگیرند. از طرفی باید به این موضوع دقت کرد که نسبتاً سوخت بیشتری مصرف می کنند تا بتوانند نیروی برق بیشتری تولید کنند تا تجهیزات شما را به کار بیندازند.
یکی از فواید استفاده از ژنراتورهای صنعتی این است که آن ها می توانند به صورت خودکار قطع بودن برق را تشخیص دهند و در نتیجه تجهیزات را از برق شهری به برق ژنراتور متصل کنند. آن ها با استفاده از سوئیچ انتقال خودکار ، خطوط نیروی برق شهری را قطع می کنند و یک خط برق جدید از پنل اصلی ژنراتور به تجهیزات وصل می کنند.
چگونه یک دیزل ژنراتور را متناسب با شغل خود انتخاب کنیم؟
دیزل ژنراتورهای عظیمی وجود دارند که برق پشتیبان را برای مشاغل بزرگی مانند بیمارستانها ، مراکز داده ، مگامال ، کارخانجات تولیدی ، ساختمان های تجاری اداری و … فراهم می کنند. از طرفی دستگاه های دیزل ژنراتور کوچکی نیز وجود دارند که برای مشاغل خانگی و یا اداره ها مورد استفاده قرار می گیرند. در ابتدا مشخص کنید که در کدام یک از این مشاغل قرار می گیرید. اگر شما صاحب یک دفتر کار هستید تنها به یک ژنراتور نیاز دارید که بتواند روشنایی کل ساختمان را تامین کند و یا اینکه بتواند سیستم های کامپیوتری شما را روشن کند.
بهترین نوع سوخت ژنراتور
دستگاه های دیزل ژنراتور صنعتی می توانند از سوخت گاز طبیعی و یا گازوئیل استفاده کنند. نوع سوختی که استفاده می کنید بستگی به این دارد که چه چیزی برای کسب و کار شما مهم است. گاز طبیعی ارزان است ، به راحتی در دسترس است و اگر به یک خط گاز طبیعی متصل هستید دیگر نیاز به سوخت گیری ژنراتور ندارید.
گاز طبیعی برای راه اندازی دیزل ژنراتورهای کوچک مقرون به صرفه است چرا که هزینه کمتری دارد اما زمانی که صحبت از ژنراتورهای بزرگ میشود سوخت گازوئیل بسیار مقرون به صرفه تر است.
اگر در صدد تجهیز یک نیروگاه تولید برق هستید به شما دستگاه موتور ژنراتور گازسوز به شما توصیه می گردد ، چرا که این دستگاه ها عملکرد دائم کار دارند و برای چندین ماه به صورت بدون توقف فعال هستند و برق را وارد شبکه اصلی می کنند.
اگر به دنبال دستگاه دیزل ژنراتور با عملکرد اضطراری یا پرایم هستید به شما دستگاه دیزل ژنراتور با سوخت گازوئیل پیشنهاد می شود.
آیا باید از ژنراتورهای قابل حمل استفاده کنید یا ثابت؟
بسیاری از کسب و کارها بر این باورند که یک ژنراتور قابل حمل کوچک برای کسب و کارشان خوب است. آن ها ارزان تر از نوع ثابت هستند و نیازهای نصب بسیار پیچیده ای ندارند. مشکل دیزل ژنراتورهای قابل حمل این است که آن ها محدودیت ظرفیت قدرت دارند و برای قطعی برق کوتاه مدت با بارهای سبک مثل روشنایی ، کامپوتر و یخچال استفاده می شود
ژنراتورهایی که به صورت ثابت مورد استفاده قرار میگیرند و یا به عبارتی stand alone هستند نیاز به هزینه بیشتری برای خریداری دارند. همچنین آن ها را باید به صورت استاندارد نصب گردد و در این زمینه باید از راهنمایی و مشاوره متخصصان استفاده کرد. ژنراتورهای ثابت به گونه ای طراحی شده اند که میتوانند در طولانی مدت بازدهی بالایی داشته باشند و حتی اگر برق برای چندین روز نیز قطع شود نیز آن ها می توانند به صورت پی در پی و بدون قطعی کار کنند.
شما می توانید برای مشاوره خرید و یا سایزینگ دستگاه دیزل ژنراتور با کارشناسان شرکت صنایع کوپله رعد تماس حاصل فرمائید.